Sposób przygotowania

Białko ubić z cukrem na sztywną pianę, orzechy włoskie rozdrobnić, a następnie połączyć z ubitymi białkami.

Na papierze cukierniczym narysować kółka, łyżką ułożyć na nich bezę, a następnie piec 10-15 minut w temperaturze 150ºC. Po upieczeniu wystudzić.

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie. Jajka utrzeć z cukrem, dodać serek mascarpone i kawę. Całość wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i ubitą śmietanę. Dno tortownicy wyłożyć papierem cukierniczym, tortownicę wypełnić przygotowaną masą i odstawić na 4 godziny do lodówki.

Zastygnięty krem ułożyć na krążku bezy, przykryć drugim krążkiem i podawać.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    musi być pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>palce lizać! zapewne wymiękłabym po jednej porcji ze względu na kalorie ;)</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    ale deser!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszmosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    spolszczona nazwa wygl?da ?miesznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    Grzechu warte :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Rewelacja! Aż ślinka cieknie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    moje klimaty
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Kto wie ile to jest 100 g białko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !