Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z prażokami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1\\2kg
marchewka 2
ziemniaki ugotowane 2 kg
Kostki rosołowe Kucharek
mąka ziemniaczna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z prażokami

Kapustę w zależności od upodobań płuczemy lub nie. Zalewamy wodą i wstawiamy , dajemy kostki rosołowe, marchewkę cała a drugą ścieramy na tartce ,solimy , pieprzymy, sypiemy jarzynką i to ma się gotować do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki. Ziemniaki gotujemy tak zwyczajnie , odcedzamy zasypujemy mąką ziemniaczaną ,[ bynajmniej ja daję] i ucieramy, mieszamy i tłuczemy drewnianą pałką , na koniec polewamy według własnego uznania okrasą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 28.03.2012 11:49
poprostu pychota
aleksa123 11.05.2011 06:54
niezły
ElizaT 18.01.2011 01:02
mniam mniam
RenataZ-et 22.09.2010 21:05
Hmm, jeszcze takiej nie jadłam... Aż muszę spróbować, skoro tak zachwalasz :)
plocia 14.09.2010 22:57
takiej zupy to jeszcze nie jadlam
Monika193
Monika193 08.09.2010 09:01
bardzo lubię kwaśne zupki
Margo1 31.08.2010 11:25
Jest to jedna z moich ulubionych zup, uwielbiam taką kwaskową !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak