Sposób przygotowania

Kapustę w zależności od upodobań płuczemy lub nie. Zalewamy wodą i wstawiamy , dajemy kostki rosołowe, marchewkę cała a drugą ścieramy na tartce ,solimy , pieprzymy, sypiemy jarzynką i to ma się gotować do miękkości. Na koniec robimy zasmażkę z tłuszczu i mąki. Ziemniaki gotujemy tak zwyczajnie , odcedzamy zasypujemy mąką ziemniaczaną ,[ bynajmniej ja daję] i ucieramy, mieszamy i tłuczemy drewnianą pałką , na koniec polewamy według własnego uznania okrasą .

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jest to jedna z moich ulubionych zup, uwielbiam taką kwaskową !
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię kwaśne zupki
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    takiej zupy to jeszcze nie jadlam
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Hmm, jeszcze takiej nie jadłam... Aż muszę spróbować, skoro tak zachwalasz :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    niezły
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poprostu pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !