Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen po flamandzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec 1 kg
masło 2 łyzki
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
kalafior 1\\2 główki
kapusta włoska 1\\2 główki
wędzony boczek 300 g
serdelki 4 szt
sól, pieprz
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen po flamandzku

Mieso umyc,zbic,posolic i zrumienic na masle.Przełozyc do rondla z tłuszczem i dusic polewajac woda,a potem sosem.Do na wpół miekkiej pieczeni,dodac boczek obrana i pokrojona na plastrki marchew,posiekana cebule,spazona kapuste w ćwiartkach,i podzielony na różyczki kalafior.Udusić do miekkości,Na 15 minut przed koncem duszenia włozyc serdelki.Pieczen pokroic na plastry,obłozyc warzywami,pokrojonymi serdelkami i boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 22.09.2010 14:34
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak