Sposób przygotowania

jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i przepuszczamy przez maszynke. Zasypujemy cukrem i prażymy na wolnym ogniu ok 1 godziny. Odstawiamy na 4-5 godzin i ponowanie prazymy przez godzine, gorące przekladamy do słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Cukier można dodawac stopniowo, niektórzy wolą mniej słodkie inni wolą bardziej.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie takie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I takie jabłka są najlepsze do szarlotki królewskiej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super do szarlotek,ale jabłek na pewno ma być 4 kg wkradł się błąd,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !