Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Posypać stolnicę odrobiną maki, posiekac margarynę, przesiać mąkę oraz sól, dodać zółtka i zagnieść ciasto kruche. Następnie do foremek blaszanych wkładać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Następnie po wystudzeniu można podawać z pastami jajecznymi, twarożkiem jako przekąskę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo1

    fajne , wyglądają jak muszelki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam :) :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    a jakie nadzienie do nich pasuje ??
  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    może być twarożek ze szczypiorkiem ozdobiony rzodkiewką lub kawałkiem pomidora albo pasta jajeczna ozdobiona pietruszka :) ja podaje je jako przekąski na party ze znajomymi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anja3107

    świetne te babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super, z nadzieniem mozna zaszalec ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno spróbuję, pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !