Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w oliwie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka czosnku
tymianek 7 gałązek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryka zielona 5 kg
papryka żółta 5 kg
papryka czerwona 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w oliwie

Paprykę myjemy, przekrajamy na pół, wykrajamy wszystko co nam nie potrzebne. Układamy na dużej blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp.200st. pieczemy 30 minutek. Następnie po wyjęciu zdejmujemy skórkę solimy. Do każdego słoika wkładamy po 2 ząbki czosnku i gałązkę tymianku.Układamy ciasno paprykę , zalewamy oliwą . Przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 11:38
lubię taką paprykę, moja teściowa robi podobną :)
Anio?eczek 05.06.2012 07:30
robię paprykę, ale ta też zrobię :)
babcia
babcia 22.04.2012 10:40
ciekawie ...
babcia
babcia 22.04.2012 10:40
ciekawie ...
ElizaT 03.02.2011 22:27
pycha
RenataZ-et 28.09.2010 00:18
Super przepis
Kate131 26.09.2010 12:54
wietna
plocia 16.09.2010 22:52
aż mnie ciarki przesły
marzencia2007 16.09.2010 15:32
lubie taka papryke :)
Monika193
Monika193 07.09.2010 10:19
super
Margo1 31.08.2010 11:26
Również uwielbiam paprykę ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak