Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa z zacierką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zacierka 1 szklanka
cebula 1 sztuka
pieczarki 0,5 kg
mąka 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
bulion warzywny 2 l
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa z zacierką

Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę - podduszamy na maśle. Włoszczyznę gotujemy w bulionie, dodajemy zacierkę i gotujemy jeszcze około 10 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku, przekładamy do zupy pieczarki i powstałym sosem. Zupę zaprawiamy mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 31.08.2010 19:47
ciekawa zupka
krzyniu1984 31.08.2010 12:17
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak