Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki do pieczeni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 30 szt
ocet 1 szkl
woda 2 szt
cukier 2 szkl
sok z cytyny 1
kilak gożdzików
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki do pieczeni

gruszki obrać pokroić w ćwiartki usunąc gnizada nasienne. Skropić sokeimz cytryny. Rozpuścic cukier w wodzie z octem i zagotować. dodac gruszki i gotować aż zmiękną. Pod koniec można dodoać cynamon i gożdziki. PO sotudzniu nakładać owoce do słoików, syrop gotowac dalej a gdy zgęstneije i wystygnie zalac gruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 19.04.2012 13:09
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak