Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszona boćwina

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwas cytrynowy Prymat 1,3 łyżeczki
Zalewa: 2 łyż
sól 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszona boćwina

kwasek cytynowy 1,3 łyżeczki na 1 litr wody. Boćwinę wraz z małymi buraczkami drobno pokroić. Przełożyć da kaminnego naczynia. Zalać gorącą zalewą. Pozostawić w ciepłym mijscu na 6 dni po tym czasie wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak