Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszona kapusta z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 5 szt
sól
nsiona kminku, kopru,liście laurowe
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszona kapusta z jabłkami

kapustę poszatkować i włożyć do duzego słoja. Sól na 1 kg kapusty 1 łyżka. Kapustę wymieszac z przyprawami i przełożyć jabłkami. Wierzch obciążyć. Zostawić w tem. pokojowej na 3 dni. Po tym czasie wynieśc w chłodne miejsc. po ukiszeniu jabłka nadają sie jako samodzielne danei do pożycia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.06.2012 20:47
fajna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak