Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszona kapusta z ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1,5 kg
ogórki kiszone 0,5 kg
cebula 3 szt
kminek,ziarenka gorzycy 1 łyżeczka
sól 2 łyż
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszona kapusta z ogórkami

kapustę zszatkować. Z papryki usunąć gniazda nasienn i pokroić w cienkie plastry. Ogórki i cebulę pokroić w plasterki. Całośc wymieszać z przeyprawami i przęłożyć do naczynia kamionkowego. Dobrze ugnisć. Wierzch obciążyć. Zostawić w tem pokojowej na 3 dni. Wynieść po tym czasie w chłodne miejsce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.11.2012 12:24
smaczna
ElizaT 07.11.2012 10:30
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak