Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Por w kremowym sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt
ocet winny 1 łyżka
olej 1/8 l
żółtko surowe 1 szt
sok z cytryny 2 łyżeczki
musztarda 4 łyżki
cukier 1 łyżka
kremówka 1/8 l
szynka z indyka 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Por w kremowym sosie musztardowym

1. Pory przekroić wzdłuż, ugotować w ¼ litra osolonej wody. Ostudzić.
2. Ocet rozmieszać z solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju, doprawić do smaku. Marynatą posmarować osuszone, złożone jedna na drugiej połówki porów.
3. Żółtko wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i cukrem. Stopniowo dodawać olej. Krem musztardowy wymieszać z ubitą kremówka, powstały sos doprawić do smaku.
4. Por zawinąć w plasterki szynki. Włożyć do sosu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 16.09.2010 10:05
głosuję na tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak