Sposób przygotowania

1. Masło roztopić, posmarować nim mięso i na gorącej patelni smażyć z obu stron. Po 2 minutach oprószyć pieprzem przyprawą do kurczaka, dalej smażyć. Na koniec wystudzić, skropić sokiem z cytryny.
2. Owoce avocado oskórować, wyjąc pestki.
3. Do 100 g miąższu dodać 2 łyżki sou z cytryny i zmiksować. Dodać majonez, kremówkę, sól, pieprz, cukier, wymieszać i doprawić do smaku.
4. Olej wymieszać z 1 łyżka soku z cytryny, szczypta soli i czarnym pieprzem i posmarować tym resztę pokrojonego w plasterki avocado.
5. Mięso ukośnie ponacinać ukośnie, przełożyć plasterkami avocado, polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !