Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka z boczkiem w sosie musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 300 g
boczek 200 g
CEBULKI MARYNOWANE 1 garść
mleko 1/2 szklanki
sól
rozmaryn
cukinia 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka z boczkiem w sosie musztardowym

1. brukselkę czyścimy, gotujemy w osolonej wodzie przez 15 min, odcedzamy,
2. boczek kroimy w kostkę, przyprawiamy, smażymy na patelni na chrupko,
3. na patelnie dodajemy brukselkę, cebulkę i cukinie pokrojoną w krążki,
4. chwilę smażymy,
5. dodajemy mleko, musztardę i przyprawy mieszamy i dusimy kilka min,
6. można podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.03.2011 17:47
ekstra danie
cukiereczek 19.02.2011 16:11
super
accee 18.02.2011 22:01
Palce lizać
Kate131 01.09.2010 12:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak