Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka piwa jasnego
2 jajka
sól do smaku
1/4 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)

Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Naleśniki przykryć folią,żeby zmiękły.Miękkie naleśniki zwinąć(każdy osobno) w rulon i pokroić jak makaron.

Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry) i przecedzić.Jarzyny po ugotowaniu pokroić i wrzucić do zupy.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Zupę dokładnie zmiksować z jarzynami.Doprawić do smaku maggi.Zupę nalać na talerze,dodać makaron naleśniowy i udekorować śmietaną i natką.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Zupka na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie :) Mam tylko jedną uwagę - w miejscu gdzie są wypisane składniki nie ma wspomnianego później koncentratu pomidorowego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Musiałam przeoczyć.Miało być 200 g koncentrztu pomidorowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    miało być koncentratu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Fajny pomysł z tym makaronem. Bardzo ładny efekt końcowy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !