Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić.Mąkę,mak,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce.Białka ubić z solą na sztywną pianę.Margarynę wlać do suchych produktów i wymieszać.Dodać 1/3 piany z białek i delikatnie wymieszać.Dodać orzechy,rodzymki i wymieszać.Na koniec dodać resztę piany i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.Smacznego!

Ja przełożyłam ciasto konfiturą wiśniowo-orzechową (przepis w mojej galerii) i posypałam cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale pyszności
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    rzeczywiście pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    robiłam-pyszny i prosty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !