Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1.5 szklanki
mak suchy 1.5 szklanki
cukier 1.5 szlkanki
białka jajek 1.5 szklanki
margaryna 3/4 kostki
proszrk do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 10 dkg
sól szczypta
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek Eli

Margarynę roztopić i ostudzić.Mąkę,mak,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce.Białka ubić z solą na sztywną pianę.Margarynę wlać do suchych produktów i wymieszać.Dodać 1/3 piany z białek i delikatnie wymieszać.Dodać orzechy,rodzymki i wymieszać.Na koniec dodać resztę piany i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.Smacznego!

Ja przełożyłam ciasto konfiturą wiśniowo-orzechową (przepis w mojej galerii) i posypałam cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 22.08.2011 10:07
robiłam-pyszny i prosty
wiola28a 03.05.2011 11:40
pycha
Gosia40 31.08.2010 09:22
rzeczywiście pyszności
Małgorzata113 31.08.2010 07:25
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak