Sposób przygotowania

Pomidory umyć, ściąć nożem na 1/3 wysokości, wydrążyć łyżką miękisz i przetrzeć przez sitko. Mięso zmielić, oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z masłem. Mięso i żółtka razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę. Jeśli masa jest za sucha, dodać łyżkę mleka. Na końcu ubić pianę, wymieszać z masą. Podsmażyć w garnku drobno posiekaną cebulę, nie dopuszczając do zrumienienia. Ułożyć na tłuszczu pomidory nadziane masą, podlać przecierem i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię a zwłaszcza że z wołowiną
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj, tak takie pomidorki są pycha i świetnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !