Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 1 kg
pomidory 4 sztuki
cebula 2 sztuki
olej 3-4 łyżki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki duszone

Kabaczki umyć, obrać, przekroić na pół, wybrać pestki, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Zrumienić je z obu stron na oleju. Cebulę obrać, poszatkować, poddusić na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, udusić w rondelku. Wymieszać cebulę z pomidorami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać odrobinę cukru. Plasterki kabaczków ułożyć na półmisku przekładając cebulą z pomidorami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.12.2011 09:56
extra
Ewelina38 16.08.2011 13:44
bardzo smaczne jedzonko - często robię w podobny sposób
Halusia 20.05.2011 10:14
Pyszniutkie
IKrakowianka 17.04.2011 15:04
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak