Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe 1 butelka
cukier 10 dkg
truskawki świeże 30 (bardzo dojrzałe)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon truskawkowy

Truskawki dokładnie umyć. Kiedy woda z nich spłynie to przesypać cukrem i wstawić do chłodnego pomieszczenia na 3-4 godziny. Następnie zalać winem i ponownie schłodzić. Przelać do dzbanka i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 14.12.2011 09:50
pycha
Agnieszka191 06.09.2010 18:19
to cos dla mnie
pauluna
pauluna 05.09.2010 10:21
włąsnie podobny zrobiłam ale z morzonych
plocia 01.09.2010 23:08
Renata poczekamy do przyszłego roku, truskawki znów będą
marzencia2007 01.09.2010 12:45
mniam :)
RenataZ-et 01.09.2010 12:21
Mniam, szkoda że już kończą się truskawki... :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak