Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg minimum
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada babuni

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami (ja pomogłam sobie robotem kuchennym). Wszystkie jabłka przełożyć do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru i gotować na małym ogniu często mieszając tak długo aż marmolada będzie wystarczająco gęsta (zależy to od zawartości wody w owocach i naszego gustu). Gotową marmoladę dosłodzić wg. uznania, chwile pogotowaćc żeby cukier się rozpuścił i gorącą przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, od razu zamykać. Pasteryzowac 20 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 25.03.2012 22:07
uwielbiam do naleśników lub ciacha na szybko
Mati13 12.06.2011 10:05
wyśmienita
anemon 03.05.2011 15:33
Ładny, złocisty kolor ma Twoja marmolada.
romanrafal
romanrafal 25.04.2011 08:46
pychona,super,świetne
Grażyna13 03.02.2011 00:29
Smakowita !
Sarenka 06.12.2010 17:54
Oj przydalaby mi sie teraz taka marmoladka jablkowa!
kasiurek 08.09.2010 08:46
pycha do kanapek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak