Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem porzeczkowo-malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 20 dkg
porzeczki czarne 20 dkg
maliny świeże 40 dkg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem porzeczkowo-malinowy

Porzeczki obrać i oczyścić. Wsadzić do rondla. Dodać maliny i zasypać cukrem na 2-3 godziny, Potem zagotować i smażyć tak długo aż dżem się zagęści. Gorący nakładać do słoików i odwracać je do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.09.2010 08:54
też tak myślę
Natalia/tubisiek 31.08.2010 06:46
fajne połączenie owoców :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak