Sposób przygotowania

Ogórki umyć pokroić w plasterki dodać zmiażdżony czosnek cukier sól i pokrojony drobno koperek oraz chili. Wszystko wymieszać i odstawić do rozpuszczenia się cukru następie zalać octem i odstawić w chłodne miejsce na ok 12 godzin. Następnego dnia poprzekładać do słoiczków (można do każdego słoiczka jeszcze włożyć po małym kawałku chili) zamknąć i pasteryzować ok 15 minut od zagotowania wody. Wyjąć z garnka odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też robię ogórki z chilli z tym, że w zalewie octowo-olejowej. Chętnie wypróbuję inną wersję tych ogórków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !