Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem żurawinowo-gruszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
żurawina 20 dkg
cukier 30 dkg
żelfix 3:1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem żurawinowo-gruszkowy

Gruszki obrać i pokroić w kawałki. Włożyć do rondla, dodać żurawiny-wymieszać Dodać żelfix i zagotować stale mieszając. Dodać cukier i po 3 minutach zdjąć z palnika i przełożyć do słoików. Odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia5 15.11.2011 10:48
to może być pyszne, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak