Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka w karmelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 25 dag
sok z cytryny 5 ml
jabłko kwaśne 8 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka w karmelu

w rondelku z sokiem z cytryny rozpuścić cukier, Podgrzewać aż do momentu gdy syrop zgęstnieje.Następnie wymieszać z kilkoma kroplami barwnika spożywczego. Jabłka umyć i osuszyć. Zanurzyć w gorącym karmelu i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 13.04.2011 08:11
mniam mniam
mysza666 03.12.2010 16:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak