Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dkg
cebula 1 szt.
masło 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzka
grzyby suszone 1 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grzybami

Kapustę namoczyć i odcisnąć wodę. Grzyby namoczyć na noc, na drugi dzień ugotować. Odcedzić i nie wylewać wywaru. Grzyby pokroić w kawałeczki. Kapust zalać woda i gotować 30 minut, dodać grzybki i zeszkloną na maśle cebulę. Pogotować wszystko do miękkości kapusty i doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 25.10.2013 08:28
wspaniała!!!!!
Beata73 22.05.2013 17:18
polecam!!!!
aga130982 25.10.2011 15:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak