Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
seler naciowy 2 sztuki
mleko 600 ml
sól 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
czedar starty 200 gramm
piertuszka posiekana zielona 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżki
rosół z kurczaka 1,5 litra
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo cebulowa

Roztopić masło w dużym rondlu.
Lekko podsmażyć krążki cebuli i posiekany seler.

Dodać mąkę i gotować przez 1-2 minut. Stopniowo rozpuścić w mleku i dodać przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i zgęstnienia na wolnym ogniu przez 5 minut.

dodać ser i dusić 5 minut

Na koniec posypać pietruszką na talerzu i podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.07.2012 07:44
apetyczna
Marta98 13.02.2011 21:21
smaczna
Ewa109 01.11.2010 16:18
ciekawy przepis:) pozdrawiam
Łucja1 01.09.2010 16:59
ciekawe! jutro ją zrobię!
malenkaaa_85 31.08.2010 19:24
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak