Sposób przygotowania

Najpierw szorujemy ziemniaki do czystości, później kroimy je w ósemki. Obgotowuję ziemniaki w osolonej wodzie - (nie do miękkości, raczej półtwarde)
Do naczynia żaroodpornego obsmarowanym masłem (dno i ścianki) dodajemy ziemniaki. Pieczemy do zrumienienia na złoto. Polecam z sosem śmietankowym, carry lub z masłem czosnkowym.
Sos: Majonez + jogurt naturalny + tylko curry. SMACZNEGO !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    no to smacznego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super zamiast tradycyjnych ziemniaczków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !