Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinii

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa zwyczajna 25 dag
szynka 10 dag
ząbek czosnku 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii

Cukinię obrać, wydrążyć pestki, pokroić w dużą kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Cukinię i paprykę wrzucić do dużego garnka, posolić i dusić dolewając trochę wody. Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, rozdrobniony czosnek i pokrojoną w kostkę kiełbasę i szynkę. Wszystkie składniki połączyć w dużym rondlu, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.12.2013 09:47
apetyczne leczo
Motorek 04.08.2012 09:35
bardzo smaczne
Iwusia 03.03.2012 19:56
lubię leczo z cukinią.
Iwona51
Iwona51 01.10.2011 10:59
smaczne
krzyniu1984 31.08.2010 12:16
wygląda super!
Margo1 31.08.2010 09:43
Ja nie jadłam z cukinią ,ale napewno zrobię
cichor 31.08.2010 09:03
jadłam, jest pycha :)
Agnieszka_B 30.08.2010 20:33
lecza z cukinii nie robiłam, ale z dodatkiem cukinii zawsze.... jest pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak