Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z bazylią i lanym ciastem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 1 sztuka
Kostki rosołowe Kucharek 4 sztuki
woda 3 litry
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z bazylią i lanym ciastem

wlewamy pomidory do wywaru i z przyprawami gotujemy 20 minut. Na koniec dajemy bazylię i na gotującą się zupę wlewamy jajko z mąką mieszając.

Następnie wyłączamy i dodajemy śmietanę

Lane ciasto robimy: wbijamy dwa całe jajka do szklanki i dodajemy mąkę. Mieszamy aż grudki znikną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.05.2011 17:41
lubię
Grażyna13 20.09.2010 11:15
Lubię zupy z lanymi kluskami
Beata73 02.09.2010 20:19
musi być smaczne!
Łucja1 01.09.2010 16:58
dobre zestawienie! bazylia i pomidor to jest to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak