Sposób przygotowania

Brokuł podzielony na różyczki blanszować 5 minut w posolonym wrzątku, po czym przelać zimną wodą i ostudzić.

Każdy płat papieru ryżowego zamoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć na talerz, aby zmiękł, na środku każdego ułożyć po kilka różyczek brokułowych, posypać pieprzem i zawijać boki do środka, a następnie w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażyć je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam brokuły :) super przepis!
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam brokuły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super!
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ciekawy i bardzo fajny przepis:) bardzo lubię brokuły, więc na pewno wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pomysł który warto wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajniw wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !