Sposób przygotowania

Udało mi się zebrać sporo miniaturowych ogórków w ogrodzie. Nie miałam pomysłu co z nich zrobić, więc najprościej było je zamarynować...

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć. Szalotki obrać. W wyparzonych słoikach umieścić ogórki z cebulkami. Po wierzchu posypać pokruszonym liściem laurowym, 3 ziarnami ziela angielskiego oraz 3 ziarenkami gorczycy.

Do garnka wlać wodę, ocet, sól i cukier. Chwilę pogotować i gorącą zalewą napełnić słoiki z warzywami. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    uwielbiam marynowane warzywa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Dobry pomysł by wykorzystać ogóreczki, które nie maja szansy \"podrosnąć\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !