Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na kotlety,, posypać solą i pieprzem ziołowym. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Lekko podpiec na oleju i ułożyć kawałki na ręczniku papierowym.

Pory umyć pod bieżącym strumieniem wody. Pokroić na mniejsze części i przełożyć do rondelka. Posypać solą, delikatnie podlać wodą i dusić pod przykryciem 15 minut. Podduszone pory przełożyć na patelnię, dodać śmietanę i kawałki kurczaka. Dusić całość pod przykryciem 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    smacznie wygląda :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Mniam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie łączyłem jeszcze śmietany z porem -do wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda pysznie i podobnie jak \"pacpaw\" nie łączyłem jeszcze śmietany z porem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !