Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: sos ostrygowy wymieszać z przeciśniętymi przez praskę szalotkami, 2 łyżeczkami przyprawy do żeberek oraz solą i mielonym czarnym pieprzem.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielone na porcje przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć folią do żywności i odstawić na dobę w chłodne miejsce. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, które następnie należy umieścić w rękawie do pieczenia. Piec około godziny w temperaturze 180ºC. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć nożycami, aby żeberka nabrały ładnego koloru. Smacznego:)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    ale pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fantastyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takich nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !