Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych pieczarek 8 sztuk
startego żółtego sera 2 łyżki
cebula pieprz masło
jajek 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
schab 5-6 (grubszy niż na kotlety)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety nadziewane

Pieczarki myjemy (jeśli potrzeba obieramy) i kroimy w plasterki. Następnie odparowujemy na patelni i lekko podsmażamy na maśle. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy łyżkę tartej bułki i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy ser i mieszamy. Kotlety przekrawamy na pół, nie docinając do końca, tak by powstała kieszeń. Oprószamy solą i pieprzem. Rozkładamy kotleta na ile można i rozbijamy lekko tłuczkiem (można przez folię). Kieszeń napełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 23.11.2011 11:04
Hm... Może wypróbuję ...
Kamila24
Kamila24 23.11.2011 11:04
Hm... Może wypróbuję ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak