Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty 1/2 główki
ziemniaków 7 sztuk
marchewki 2 sztuki
pieczarek 8-10 sztuk
buionu 3 litra
mięsa mielonego 25 dag
bułka 1 mała
cebuli 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek pieprz mąka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z klopsikami

Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować. Marchew zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką. Dodać jajko i doprawić pieprzem i vegetą. Wyrobić. Formować małe klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym tłuszczu. Dodać do zupy i gotować ok 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem i vegetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak