Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO BEZ JAJ.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 100 g.
orzechy włoskie 100 g.
cukier 1 szkl.
mąka typ 450 1,5 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżecz.
jabłka 9 duże

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO BEZ JAJ.

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć.
Dodać bakalie i cukier, wymieszć i odstawić na 2 godz.Mieszć od czasu do czasu, aż powstanie sok.Następnie dodać mąkę i proszek, przemieszać.
Przełożyć do keksówki.Piec do zbrązowienia.
Można jeść na ciepło lub zimno.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna19 01.10.2010 14:36
oo swietne .. muszę wypróbować
luna19 01.10.2010 14:36
oo swietne .. muszę wypróbować
Izabela Kamila 01.09.2010 19:16
:) dla mnie pychotka, smaczna prostota;)
Margo1 31.08.2010 09:55
Robiłam dokładnie taki sam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak