Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
śmietana 12% 100 g
majonez tradycyjny 4 łyżki
woda letnia 2 łyżki
sól do smaku
majeranek (jeśli ktoś lubi) do smaku
śledzie 3-4 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym

Śledzie wypłukać dokładnie w wodzie. Następnie pokroić je na kawałki. Do osobnego naczynia dodać posiekaną drobno cebulę. W osobnej miseczce przyrządzić sos śmietanowo-majonezowy. Wlać śmietanę, wodę, dodać majonez, sól, pieprz i ewentualnie majeranek.
W słoiczku lub miseczce układać warstwami pokrojone śledzie, cebulę i sos śmietanowo-majonezowy, aż do wyczerpania produktów. Ostatnią warstwą powinien być sos.
Następnie należy potrawę schłodzić na jakieś 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 27.02.2011 00:52
pychota
annagebalska 21.02.2011 10:01
pycha
ziutula
ziutula 24.01.2011 04:26
smacznego...
misia53 29.09.2010 22:07
Lubię takie śledziki
Izabela28 24.09.2010 14:20
Fajny pomysł na przyrządzenie śledzi solonych.
bogumiła3 14.09.2010 21:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak