Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski saskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 dkg
jaja 5
szynka parzona 10 dkg
bułka 1

Przepis i sposób przygotowania na: kluski saskie

Łyzkę masła rozetrzeć z 5 żółtkami, łyżką wody. Dodac mąki tyle by ciasto było jak klajster. Wyrobić ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać. Pokroić w kostkę kawałek ugotowanej szynki. Podsmażyć na maśle razem z grzankami z bułki, wymieszać z ciastem. Robić małe pączki i kłaść na osoloną gotującą się wodę. W momencie wypłynięcia na wierzch, wybrać durszlakową łyżką. Podawać z tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak