Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron grube wstążki 150 gram
śmietana 0,3 l
marchewka 4 szt
seler 1 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 200 gram
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: makaron po francusku

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchew, seler pokroić w plastry i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek. Dodać do duszących się warzyw. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i wrzucić do reszty, podlać winem i dalej dusić. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką Prymat. Makaron wyłożyć do rondla, zalać śmietaną i położyć uduszone warzywa, posypać parmezanem i włożyć do piekarnika. Zapiekać w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.02.2012 09:35
dobry
Roman5 23.09.2010 04:13
fajne
Emilia22 19.09.2010 17:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak