Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchew, seler pokroić w plastry i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek. Dodać do duszących się warzyw. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i wrzucić do reszty, podlać winem i dalej dusić. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką Prymat. Makaron wyłożyć do rondla, zalać śmietaną i położyć uduszone warzywa, posypać parmezanem i włożyć do piekarnika. Zapiekać w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !