Sposób przygotowania

Wybierany 8 średniej wielkości ogórków, trzeba je obrać,wydrążyć ze środka pestki ( najlepiej za pomocą łyżeczki ) i pokroić na połówki. Poukładać dość ciasno w słoiczkach.

Przygotować tradycyjną zalewę octową; ja dodaje jeszcze pokrojoną i ćwiartki marchewkę i jakieś 3 łyżeczki cukru :) . Zalewę trzeba zagotować i zalać taką gorącą słoiczki z piklami .

Wydrążone pestki mogą być bazą do dipu z jogurtem naturalnym i koperkiem lub można je dodać do mizerii :)

Gotowe pikle mogą być dobrą bazą na mizerie w zimowe dni, kiedy zapragniemy przypomnieć sobie smaki lata :))

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    lubię pikle
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Wyglądają smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiam takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !