Sposób przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron. Gdy filety zaczną się rumienić dodać soli. Czosnek i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, dodać oliwę z oliwek i sól, dusić pod przykryciem. Ogórek pokrojony w kostkę wrzucić pod koniec duszenia do reszty warzyw. Połowę warzyw wyjąć i położyć na pozostałej części obsmażone filety, posypać pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową Prymat. Na wierzch położyć wyjętą część warzyw i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać trochę soku z cytryny, solu, pieprzu i cukru oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    na ostro miodzio :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !