Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, sparzyć na sicie i odstawić na chwilę. Przesianą mąkę wsypać do miski, wbić jajka i doprawić solą i pieprzem. Wyrabiać ciasto dolewając stopniowo mleka. Na koniec dodać kapustę i wymieszać. Łyżką nakładać placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    podobne robiła moja babcia uwielbiałam je w dzieciństwie
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Również muszę spróbować, bo chyba takich nie znam ;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !