Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie (30 min - 1 godz), osaczyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w plastry. W rondelku stopić masło, włożyć ziemniaki, cebulkę i śliwki, posypać solą, piperzem i tymiankiem, smażyć. Posypać posiekaną zieleniną i drobno posiekanym czosnkiem, zalć gorącym bulionem, dusić do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Ciekawy przepis.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe te ziemniaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !