Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę zalać 3 szkl. wody, ugotować aż będą prawie miękkie. Grzyby oczyścić, opłukać. Marchewkę i pietruszkę oczyścić, zetrzeć na tarce jarzynowej, pora posiekać. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć lekko warzywa, dodać grzyby - smażyć 5 min.. Przełożyć do garnka z ziemniakami, gotować razem jeszcze kilka minut. Wrzucić serek i dodać roztrzepaną z odrobiną soli śmietankę, już nie gotować tylko wymieszać żeby serek się rozpuścił. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach posypać startym serem i marchewką oraz natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    a co to za twardzioszki? Normalnie nie zna tego, Pyzuniu co to za grzybki?
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Zewa, bardzo smaczne grzybki - http://pl.wikipedia.org/wiki/Twardzioszek_przydro%C5%BCny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zupa mojego dzieciństwa:) Zwykle w sezonie 2, 3 razy w tygodniu bywała...a teraz nie jadłam juz chyba z 15 lat...aż zatęskniłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !