Sposób przygotowania

Wyluzowane i umyte mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, ułożyć w głębokiej misce, posypać listkiem laurowym i tymiankiem, zalać winem wymieszanym z łyżką oleju, obłożyć plastrami cebuli, zakryć folią spożywczą i odłożyć na conajmniej 24 godziny do lodówki. Wyjąć z marynaty, osuszyć, usmażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, posypać solą i pieprzem, zalac stopionym masłem i marynatą. Przykryć i powoli dusić na małym ogniu do miękkości. Mięso wyjąć z rondla, sos przetrzeć przez sito, włożyć spowrotem mięso, doprawić do smaku. Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i bukietem surówek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !