Sposób przygotowania

Owoce umyć, usunąć szypułki, osączyć.
Połowę owoców zmiażdżyć, zasypać cukrem i pozostawić na kilka godzin.
Gotować na słabym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć.
Dołożyć resztę całych owoców, gotować.
W czasie gotowania mieszać.
Gorący dżem wkładać do słoików, zakręcić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    warto zrobic zawsze sie przyda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    uwielbiam z tostami
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !