Sposób przygotowania

SPOSÓB WYKONANIA CIASTA

Wszystkie składniki wsypujemy razem do miski włączamy mikser i łączymy i jużżżżż gotowe wylewamy ciasto na blaszkę i pieczemy.
Pieczemy w 180o C ok. 35-45 min (sprawdzamy wykałaczką czy jest suche w środku)

MASA miętowa:
1 op. landrynek miętowych rozpuścić w niewielkiej ilości wody gorącej - ostudzić
4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w małej ilości gorącej wody - ostudzić
0,5 litra śmietany 30 lub 36 % ubić na sztywno
Połączyć wszystko razem miksować i przełożyć ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis który muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    może nie taka wściekła, bo wygląda anielsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !